Калифорния се превърна в първия щат в САЩ, който забранява продажбата

...
Калифорния се превърна в първия щат в САЩ, който забранява продажбата
Коментари Харесай

Кой е първият щат със забрана за производство на кожени изделия?

Калифорния се трансформира в първия щат в Съединени американски щати, който забранява продажбата и производството на кожени произведения. Губернаторът Гавин Нюсъм подписа законопроект, влизащ в действие от 2023 година, който не разрешава на производителите да вършат или продават движимости като облекла, обувки и чанти от кожа. 

Решението е бурно приветствано от организации за отбрана на правата на животните, които от дълго време упорстват за сходни ограничения в целия щат, защото в някои градове, в това число Лос Анджелис и Сан Франциско, възбраната към този момент е годна. " Калифорния е водач, що се отнася до хуманното отношение към животните. И това към този момент включва и възбрана за продажбата на кожа. "



Забраната обаче не се отнася за кожени произведения, които се носят по религиозни аргументи или от индианците да вземем за пример, както и за към този момент създадените и употребявани артикули. Решението за прекъсване на производството и разпространението на подобен тип произведения идва, откакто голям брой фешън дизайнери, в това число Versace, Gucci и Giorgio Armani, оповестиха, че стопират да работят с кожи.

Burberry и Coach също тази година заеха позиция против жестокостта към животните, като стопираха потреблението на кожени материали в своите сбирки. Още през септември 2008 година Седмицата на модата в Лондон  стана първото голямо модно събитие, на което нямаше даже един кожен артикул, показан на подиума. Виктория Бекъм също взе решение да не употребява екзотични кожи в своите сбирки. 



Все още има обаче доста фешън марки, които употребяват естествения материал в сбирките си –  Dior, Saint Laurent и Louis Vuitton . В момента PETA организира акция с апел да спрат да го вършат. 

Нарушителите на новия закон за производството и търговията с кожени произведения в Калифорния могат до получат глоба от 500 $ при първо нарушаване и до 1000 $ за всяко последващо, което не значи, че те ще се ползват за всеки продаден артикул. 

 
А ето за какво екокожата не е толкоз " еко "
 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР